High Cascades Forest Volunteers
Allingham Training Weekend Application
Closed, you can't submit this form
Classes begin June 1st, thru June 4th
Thursday June 1th
Friday June 2rd
7:00 Registration (new arrivals)
7:00 AM Registration
8:00 AM Orientation (new arrivals)
8 AM to 4:30 PM (8 hours)
Please read this before filling out form:
Sign up early so you will be sure to get the classes you want. CPR class is limited to 20 people and fills up fast. Those needing First Aid and/or CPR for Saw Certification will be given priority, depending on the timeliness of their registration. Trail Classes are 8 hours and limited to 16 people per class.
101/102 Intro to Trail Maintenance is a 16 hour class on Saturday and Sunday.
Please note the time and don't select more than one class in the same or overlapping time slots.
If you are taking Initial saw Certification classes fill in the information requested for saw classes and bring your CPR and 1st Aid card. Saw Recertification classes are not being held at training. If you wish to take a Re-certification Class, click here. If you are registering for a Power/Chain Saw or Crosscut Saw Certification Class you must have a current CPR and First Aid to receive your Certification Card.You will need to present your CPR and First Aid card to your saw instructor. You need 10 hours of Chain saw use in order to qualify for the Power Saw Certification Class. If you are not proficient with a chain saw, please take the intro class instead of the certification class.
Lunch will not be provided, you need to furnish your own. All trail classes will be held in the field: Bring gloves, long pants, boots & head nets. Hard hats will be furnished for those who do not have one.
Dinner will be served at 6:00 on Friday and Saturday. Sign up at the bottom of the form so the caterer will not run out of food..
Join us at the campfire gathering Friday and Saturday night and meet everyone.
If you have any questions, contact Joe Welke at 541-383-4040 or email him at email@example.com. /C
You need 10 hours of chain saw experience for the Initial Power/Chain Saw Class
Thursday & Friday 8 AM to 4:30 PM
(8 hours each day)
New Certifications Only
8 AM to 4:30 PM (8 hours)
If you don't receive a confirmation letter within 5 days contact Bea Anderson at firstname.lastname@example.org.
Do you belong to any Trail Groups ? Check all that apply.
Enjoy a free dinner and meet Forest Service Personnel,
1 1 AM -5 PM Friday (6 hours)
7 PM - 9 PM Friday (2 hours)
8 AM to 2 PM Saturday (6 hours)
8:30 AM to 10:30 AM Friday (2 hours)
Lunch will not be provided, you need to furnish your own.
Bring your own plates and silverware to breakfast and dinner
(There will be a charge for plates and silverware).
Breakfast Served Saturday and Sunday at 6:30 AM
Dinner served Friday and Saturday at 6:00 PM
2:30 PM to 4:30 PM (2 hours)
1:00 PM to 2:00 PM (1 hours)
8 AM to 12 PM Friday (4 hours)
(Please type numbers only)
If you are taking Initial Cross Cut or Power saw Certification Classes fill in your CPR and First Aid Certification and bring Cards to Training
Years Valid Date Certified
Please check the meals you will be attending.
8 AM to 12 Noon Saturday (4 hours)